ВРЕМЕННО НЕ ДОСТАВЯМЕ

Арганово Масло

Описание:

Био сертифицирано арганово масло, добито чрез студено пресоване (първа ръка) без химическа намеса. 100% натурално в разфасовки от 50, 100 и 250 милилитра.

Информация:

Аргановото масло е растително масло, произведено от ядките на аргановото дърво (Argania spinosa L.). То е емблематично за Мароко. Там аргановото масло се използва в приготвянето на тестени изделия. След 2003 започва и широкото му разпространение в козметичната индустрия. (източник Wikipedia)

Произход: Агадир, Мароко

Арганово дърво в Мароко:

Арганово дърво Мароко

Екстракция:

Плодът на аргановото дърво е малък, кръгъл, овален или коничен. Дебела кора покрива месестата каша. Целулозата заобикаля твърдо обвита ядка, която представлява около 25% от теглото на пресните плодове.

Ядката съдържа една до три богати на масло арганови ядра. Екстракцията дава от 30% до 50% от маслото в ядките, в зависимост от метода на екстракция.

Добивът е ключов за производствения процес. За да извлекат ядките, работниците първо изсушават аргановите плодове на открито и след това отстраняват месестата каша. Някои производители премахват месото механично, без да изсушават плодовете.

Следващият етап включва напукване на аргановата гайка, за да се получат аргановите ядки. Опитите за механизиране на този процес са неуспешни, затова работниците все още го правят на ръка.

Ядките се смилат и се пресоват. Кафявата каша изхвърля чисто нефилтрирано арганово масло.

Козметичното арганово масло се произвежда без печене на ядките, за да се избегне прекомерно орехов аромат.

Декантираното арганово масло се оставя да почива около две седмици, така че суспендираните твърди частици да се утаят на дъното.(източник Wikipedia)

Използване:

За лице: Вечер преди лягане, след измиване на лицето. Няколко капки масло се намазват внимателно върху кожата на лицето. Така маслото ще попие дълбоко в кожата и ще избегнете ефекта на лъщене. Когато се използва за лице е желателно да не се втрива директно с пръсти, тъй като това ще доведе до разнасяне на допълнителни мазнини и мръсотия от тях.

За косата: нанасяте маслото върху ръцете си, след което го намазвате по дължината на косата  и връхчетата. Нанася се върху суха или леко влажна коса. след къпане.

За по-дълбоко подхранване намажете скалпа и по дължината на косата. След това покрийте главата с найлон или специална шапка. Оставете да подейства поне 15-20 минути, след което измийте главата и косата.

За нокти: Втриване в ноктите и пръстите.

Ефект:

Подхранва и заздравява кожата, косата и ноктите. Подходящо след излагане на слънце, акне, екземи, псориазис, стрии и белези.

Показване на 3 резултата

Обратно горе